Tescilli Adana Kebabına yeni ustalar kazandırıldı

ATO Başkanı Yücel Bayram, gastronomi şehri müjdesi verdi!

Gündem Yayın: 17 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 17.11.2023 18:08:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ATO Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı’nda (ATOSEV) Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenen sertifika töreni öncesi konuşan ATO Başkanı Yücel Bayram, Antalya’da yöresel kitabın çok zaaflarını yaşadıklarını belirterek yaptığı konuşmada, gastronomi şehri belgesini almak için çalışmaların hızla başladığının müjdesini verdi.

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdiği Adana kebabının usta eğitimi için düzenlenen ’14. Tescilli Adana Kebabı Eğitim’ programına katılan 45 kursiyere sertifikaları verildi. ATO Başkanı Yücel Bayram kursiyerler ve katılımcılarla birlikte mangalın başına geçerek pişirim yaptı.

Bütün programların hazırlıklarının yapıldığını, yazılımın hazırlandığının altını çizen ATO Başkanı Yücel Bayram, “Bu yaptığımız tesciller ve belgelerin, gastronomi şehri olmazsak hiçbir anlamı yok. Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Daha önce iki kez gastronomi şehri olmak için müracaat edilmiş, eksik yazılım yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve bu işin içindeki arkadaşlarla bunu kabullendik. Yeni bir projeyle inşallah yılbaşından önce projemiz hazır” şeklinde konuşarak, gastronomi şehri belgesi için müracaat edeceklerini ifade etti.

“EN ÇOK TESCİL BİZDE”

“İşte o zaman bizim aldığımız tescilli ürünlerin değeri daha da çok artacak” şeklinde sözlerini sürdüren Başkan Bayram, “En çok tescil bizde ama Avrupa’ya kendimizi kabul ettirememişiz. Biz inşallah bir yıl içinde bu belgeyi alacağız. Gelecek senedeki eğitim programımızda da belgemizi buraya asmış olacağız” diyerek, sonuna kadar mücadelesinin süreceğini ifade etti.

ATO ve Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası işbirliğiyle düzenlenen ve 2 gün süren ‘Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi’nde, başta hijyen, coğrafi işaretler eğitimi olmak üzere, ilk tescilli kebap ustası belgesini alanlardan Onur Kebap Sahibi Şevket Azboy tarafından kebabın etinin hazırlanması, zırhlanması, şişlenmesi, pişirilmesi ve salataların hazırlanıp sunulması ile ilgili bilgiler verildi ve uygulama imkanı sağlandı.

Şehir dışından katılımların da sağlandığı eğitimlerde şimdiye kadar 700’ün üstünde usta yetiştirildiği öğrenildi.

Konuşmalardan sonra, eğitimlerini tamamlayan 45 ustaya sertifikaları verildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.