Metin Muhacir’in ismi Türkiye Erkekler Birinci Hentbol Ligi’ne verildi

Hatay’da depremde eşiyle birlikte yaşamını kaybeden Çukobirlikspor’un ilk kuşak mili hentbolcusu Metin Muhacir’in adı “Türkiye Erkekler Birinci Hentbol Ligi” sezonuna verildi

Spor Yayın: 23 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.02.2023 12:25:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Hatay’da depremde eşi Nuran Muhacir ile enkaz altında kalarak yaşamlarını kaybeden Çukobirlikspor ilk kuşak milli hentbolcusu Metin Muhacir’in adı Türkiye Erkekler Birinci Hentbol ligi sezonuna verildi.

Metin Muhacir’in hentbolcu olmasını sağlayan Çukobirlikspor kulübü eski antrenörü Kazım Tekin, Metin Muhacir’in komple yetenekli bir sporcu olduğunu, vefatından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Metin’i zamansız, erken biraz da ihmalden kaybettik. O’nun adının yaşatılması için yaptığımız çalışmalardan sonuç almaya başladık. Mekanı cennet olsun” dedi.

Metin Muhacir’in adının Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın desteğiyle Türkiye Erkekler Birinci ligi sezonuna verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Metin başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında çok yetenekli sporcuydu. O’nu ikna ederek hentbola kazandırdım. Çok çalıştı ve çaba göstererek milli takımda forma giydi.  Ayrıca Beden Eğitimi Öğretmeni olarak yüzlerce öğrenciyi hentbol ile tanıştırdı. Birçok kez şampiyonluk yaşayan iyi bir antrenör olduğu gibi başarılı şekilde il temsilciliği görevinde bulundu. Talihsiz bir şekilde Hatay’da yaşayan oğlunu ve torununu görmeye gittiğinde depremden dolayı 1 hafta kadar enkaz altında kalarak eşiyle birlikte yaşamını kaybetti. Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’a Metin’in adının yaşatılması için ricada bulunduk. Hemen yönetimini toplayarak “Türkiye Erkekler Birinci Ligi Metin Muhacir Sezonu” olması kararını aldılar. Bu davranış bizi çok duygulandırdı. Başta Uğur Kılıç olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri; Zeki Pehlivan, MHK’nın Adanalı üyesi Kamil Dikici, Hentbol Duayenler Platformu Başkanı Ahmet Türe, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e binlerce teşekkürler.”

YEREL YÖNETİCİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ

Metin Muhacir’in adının kalıcı olması için spor tesisi, park veya yaşadığı evin önünden geçen caddeye adının verilmesini isteyen Kazım Tekin, bununla ilgili başta Adana Valisi Süleyman Elban olmak üzere, belediye başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar diğer yöneticileri ziyaret edeceklerini kaydetti.

SPOR AİLESİ SEFERBER OLDU

Vefat eden Metin ve Nuran Muhacir’in cenaze töreni, mevlidinde spor ailesinin kenetlenerek seferber olduklarını ifade eden Kazım Tekin, “Metin’i arkadaşları çok severdi. Vefatı hepimizi kahretti. Adeta evladımı kaybetmiş gibiydim. Haftalardır kendimize gelemedik. Oğlu Mehmetcan’a her konuda destek olacağız. Gelecekte komşu illerin de katılımıyla Metin Muhacir adına hentbol turnuvası da gerçekleştireceğiz. Metin’i asla unutmayacağız” diye konuştu.   

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.