Dağlıoğluspor: 0-Pozantı Belediyespor: 6

Pozantı Belediyespor'un liderliği bırakmaya niyeti yok

Spor Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 17:12:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Süper Amatör Lig A Grubu'nda şampiyonluğun en büyük adaylarından Pozantı Belediyespor, Dağlıoğluspor'u 6-0'lık net bir skorla geçti.
Maçta düdüğü Emir Toprak çalarken, yardımcılıklarını Aydın Kubay ve Mustafa Kişi yaptı. Karşılaşma öncesi Kuzey ırak'ta şehit olan askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Güney Yıldızı Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı konuk Pozantı Belediyespor'un üstünlüğü ile geçse de ikinci yarıda oyunda dengeyi sağlamaya çalışan ev sahibi Dağlıoğluspor'un çabası skora etki etmeye yetmedi.


Dağlıoğluspor; Fatih Ak, Ahmet Duran, Pale Ağırman, Abdulkadir Oral, Hamdullah Malgir, Muvaffak Akıncı, Bünyamin Direk, Baran Özdemir, Yusuf Ender, Süleyman Altundağ ve Mehmet Oturmak ilk 11'i ile sahaya çıktı. Yedek kulübesi ise Ahmet Ürey, Ahmet al, Gökhan Timur, Kadir Babat, Mehmet Tan, Abdulsamet Bozcalı, Yusufcan Ersoy, Mustafa Aslan Aslan, Yunus emre Kökel ve Muhammet Ali Sincar'dan oluştu.


Pozantı Belediyespor ise; Duran Tolga Atıcı, Mert emir, Tahsin Üçel, Kerem Dönmez, Şerafettin Gül, Mehmet Öner, Mehmet Erol, Ramadan Saf, İbrahim Ethem Sofuoğlu, Berat Demirbuğa ve Can Yeni ilk 11'i ile maça başladı. Yedek kulübesinde ise, Süleyman Erkoç Ünver, Muhattin Can Şahin, Nuri Aladağ, Hakan Yunmak, Burak Muhammed Yılmaz ve Rezan Taş yer aldı.


MAÇTAN DAKİKALAR
Maçın 6. dakikasında Şerafettin Gül, orta sahada yaşanan ikili mücadelede ayağından sakatlanarak yerini Nuri Aladağ'a bıraktı.


İlk yarı genelinde oyun ev sahibi Dağlıoğluspor sahasında geçerken, maçın ilk golü 27. dakikada geldi. Bu dakikada, Ramadan Saf'ın kullandığı korner atışından gelen topla buluşan İbrahim Ethem Sofuoğlu'nun vuruşu kısa düştü. Pozisyona yakın olan Can Yeni, önüne düşen topu ağlara gönderdi: 0-1.


35. dakikada, üçüncü bölge önünde topla buluşan İbrahim Ethem Sofuoğlu, şık bir vuruşla topu Can Yeni'ye gönderdi. İki defans oyuncunun arasından ceza sahası çizgisi üstünden yerden sert vuran Can Yeni kendisinin ve takımının ikinci golünü ağlara yolladı: 0-2.
41. dakikada, Can Yeni, ceza sahası önünde bulduğu topla birlikte altı pasa kadar girdi. Can Yeni'nin aşırtma vuruşunda kaleci topu çeldi ancak dönen topu takip eden Can Yeni fileleri havalandırdı. 0-3.


İlk yarı konuk Pozantı Belediyespor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda her iki teknik adam da yedek kulübesindeki oyuncuları sahaya sürerek performanslarını görme imkanı buldu. Bu yarıda oyuna biraz daha hakim olan takım ev sahibi Dağlıoğluspor olsa da sonuca gidecek pozisyonları oluşturamadı.
53. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Burak Muhammed Yılmaz, ceza sahası çizgisinden sert vurdu. Öne çıkan kaleci Fatih Ak'ın üstünden fileleri havalandıran Burak Muhammed Yılmaz, takımını 4-0 öne geçiren golü attı.


63. dakikada Pozantı Belediyespor penaltı kazandı. Mert Emir'in kullandığı penaltı atışını şık bir hareketle kurtaran kaleci Fatih Ak, az sayıda taraftarın alkışını aldı.
70. dakikada İbrahim Ethem Sofuoğlu, sol kanattan hızlı geldi. Ceza yayına kadar girip sert vurdu. Kaleci Fatih Ak'ın parmaklarına çarpan top filelerle buluştu: 0-5.


Skoru belirleyen gol 87. dakikada geldi. İbrahim Ethem Sofuoğlu, ceza yayı içinde topuk pasıyla oyuna ikinci yarı giren genç Hakan Yunmak'ı gördü. Şık aşırtma bir vuruşla kalecinin üstünden topu ağlara gönderen Hakan Yunmak skoru belirleyen golü kaydetti: 0-6.


Bu sonuca göre ev sahibi Dağlıoğluspor, 13 puanda kalırken, lider Pozantı Belediyespor 26 puana çıktı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.