“Vergide adalet olmazsa iş barışı da olmaz”

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, bir emekçinin yıllık maaşının ikisinin vergiye gittiğini dikkat çekti ve “Aç kazanandan aç, çok kazanandan çok vergi alınmalı. Vergide adalet olmaz ise iş barışında da adalet olmaz” dedi.

Ekonomi Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 16:27:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Her ayın ilk hafta düzenlenen Başkan Kurulu toplantısı Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, başkanlığında yapıldı.

Toplantı öncesi yeni yıl dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Gülnar, yeni yılın tüm insanlığa, barış huzur, mutluluk getirmesini dilerken çalışma hayatında var olan sıkıntıların bir an önce son bulması dileğinde bulundu.

VERGİDE ADALETSİZLİK SON BULMALI

Ülke ve kent gündeminin ele alındığı toplantının ardından Başkanlar Kurulu adına açıklamalarda bulunan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar özetle şunları söyledi: “Çalışan emekçinin iki maaşını bir yılda vergiden dolayı alıyorlar, böyle sistem dünyanın bir ülkesinde yoktur, göremezsiniz. Onun içindir ki vergide adelet istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınasını istiyoruz. 81 İl’de Türk-İş’e bağlı tüm sendikaların ortak çalışması ile açık hava reklam panolarında, iş yerlerinde kahvehanelerde kısaca halkın yoğun olarak olduğu her yerde afişlerimiz olacak. Bu haksızlığı dün olduğu gibi bugünde, yarında dile getirmeye devam edeceğiz.

ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI SENDİKADAN KORKULMAMALI

İşveren, iktidardan aldığı destek ve güçle Sendikalı işçi çalıştırmamakla ısrar ettiği gibi sendikaları öcü olarak görüyor, çalışma hayatında verimin artması, iş barışının sağlanması örgütlenmeden geçtiği görmezlikten gelmek büyük bir aymazlıktır. Artık buna bir sonu verilmelidir. Sendikalı olan işçiye baskı yapılmamalıdır, sendika değiştirmesi yönünde telkinde bulunulmamalı, tehdit içeren söylemler kullanılmamalı, çalışma hayatının sağlıklı ve huzurlu olması için örgütlemenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını arzuluyoruz.”

Açıklamalarında asgari ücret zammı ve emekliye yapılması düşünülen zamma ilişkin görüşlerini de belirten Edip Gülnar, bu yıl geçerli olacak asgari ücret anlaşma protokolünü imzalamayarak şerh koyduklarını belirterek “17 bin lira makul bir rakam olabilir, ancak yılda 2 zam verilmesi koşuluyla kabul edilebilirdi. Türk-İş’in talebi de bu yönde olmuştu. Yaşadığımız ekonomik sürecin iyi gitmesini arzuluyoruz ancak ekonomik veriler, enflasyonun artması, temel gıda ve tüketim materyallerine peş peşe gelen zamlar alınan zammı erittiği de bir gerçek olarak ortada. Yine memur ve işçi emeklisine verilecek zammın yeterli olacağı kanısında değilim, hükümetin bu yönde de ek tedbirler olması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.