Demirdağ, kaldırım işgali ve kaçak yapılaşmaya dikkat çekti

Demirdağ, "Buradaki arkadaşları suçlamıyorum. Konuşmalarımız maalesef kısıtlanıyor. Hatip konuşurken gösterilmiyor. Farklı yerler gösterilerek kişilerin konuşma özgürlükleri engellenmiş oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 17:20:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, "Buradaki arkadaşları suçlamıyorum. Konuşmalarımız maalesef kısıtlanıyor. Hatip konuşurken gösterilmiyor. Farklı yerler gösterilerek kişilerin konuşma özgürlükleri engellenmiş oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Özellikle seçimden sonra şehirde kargaşa yaşandığına dikkat çeken Demirdağ, kaldırım işgalinin sıkıntıya sebep olduğunu vurguladı. "Hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Demirdağ, "Gerçekten yürüyemiyoruz. Buna son verilmesi lazım. Çağdaş şehircilikte, belirli alanlarda elbette izinli olanlar olabilir. Bunlarda bir sıkıntı yok. Çakmak Caddesi başta olmak üzere bazı bölgelerde sıkıntılar var. Ayrıca, depremden sonra özellikle kentin birçok yerinde kaçak yapılaşma ve işgal durumu var. Kamu malları aşırı derecede işgal ediliyor. Prefabrik yapılar ve uygun olmayan yapılar oluşmakta. Elbette bunlarla mücadele eden belediye başkanlarımız var, müsaade etmeyenler de var ama ben dolaştığımda özellikle Kozan ilçelerinin yaylalarında müthiş bir yapılaşma var. Bunlar kanuni değil. Bu yapılaşmanın önüne geçilmeli" şeklinde uyarılarda bulunarak belediye başkanlarının konunun üzerine giderek çalışmalar yapmalarını istedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.