G-XTDENW5LW2

KÜÇÜK SERDAL’IN YÜZÜ DEVLETİN ŞEFKAT ELİYLE GÜLDÜ

Adana’da doğuştan ortopedik rahatsızlığı bulunan ve 2 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası ayağında ciddi bir şekil bozukluğu gelişen 11 yaşındaki Serdal yavrumuzun yaşadığı zorluklar Valiliğimizce yakından takip edilerek gerekli tüm adımlar hızla atıl

Sağlık Yayın: 30 Temmuz 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 30.07.2025 12:27:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumların eşgüdüm içinde harekete geçmesiyle Serdal Kılıç, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir ameliyatla tedavi altına alındı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mesut Uluöz tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Serdal’ın bacağındaki eğrilik düzeltilerek halka sistemi takıldı. Kemiğin doğru şekilde kaynaması için tedavi süreci titizlikle sürdürülüyor. Uzman hekimler, Serdal’ın yaklaşık 1 ay içerisinde bisiklet sürebilecek duruma geleceğini belirtiyor.

Serdal’a bisiklet hediye ederek konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, “Devletimiz, vatandaşının derdiyle dertlenir; hele ki bir çocuk söz konusuysa, mesele bizim için evlat meselesidir. Serdal evladımızın acısını dindirmek ve ona umut olmak boynumuzun borcuydu. Süreci başarıyla yöneten hastane yönetimimize ve özellikle ameliyatı gerçekleştiren kıymetli doktorlarımıza da teşekkür ediyorum. Kurumlarımızla birlikte Serdal’ın yalnızca sağlığına kavuşması değil, eğitimine devam etmesi ve topluma sağlıklı birey olarak katılması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bisikletini bir aya kadar sürebilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Serdal, duygularını şu sözlerle paylaştı:

“Ben artık arkadaşlarım gibi yürüyebileceğim, okula gidebileceğim. En büyük hayalim gerçek oluyor. Beni iyileştiren doktorlarımıza, bana sahip çıkan herkese ve en çok da Valime teşekkür ediyorum.”

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
G-XTDENW5LW2