MİNİK KALPLERDEN ANLAMLI MESAJ: “EĞİTİMDE ŞİDDETE HAYIR”
Adana’da Kozanoğlu Lions Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlarken verdikleri anlamlı mesajla yürekleri ısıttı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahne alan minik öğrenciler, gösterilerinin ardından “Eğitimde şiddete karşıyız” yazılı pankart açtı. Öğrencilerin ayrıca şehit öğretmenler Ayla Kara, Şenay Aybüke Yalçın, Fatma Çelik ve Ayşenur Alkan’ın fotoğraflarını taşıması izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte sabahçı ve öğlenci gruplar ayrı ayrı sahne alırken, programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Seçil Altınoğlu yaptı.
23 Nisan’ın önemine vurgu yapan Altınoğlu, “Bu anlamlı günü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

Son günlerde okullarda yaşanan üzücü olaylara da değinen Altınoğlu, eğitim kurumlarının güvenli alanlar olması gerektiğini belirterek, “Okulların güvenli, saygılı ve destekleyici ortamlar olması hepimizin sorumluluğudur. Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

23 Nisan’ın millet iradesinin en güçlü simgelerinden biri olduğunu belirten Altınoğlu, çocuklara seslenerek, “Sizler bu ülkenin yarınları, umudu ve en değerli hazinesisiniz. Geleceğimizi sizlerin azmi ve çalışkanlığı şekillendirecek” diye konuştu.
Program, minik öğrencilerin hazırladığı renkli gösterilerle devam ederken, veliler ve öğretmenler çocukları uzun süre alkışladı.







